sobota 14. června 2014

Proč do své kuchyně zvolit sklokeramický sporák?

Proč do své kuchyně zvolit sklokeramický sporák?

Různé moderní technologie nejsou v našich kuchyních nic výjimečného. Ostatně můžeme to pozorovat nejenom u ledniček nebo myček, ale třeba také u sporáků. Pokud je totiž v dnešních kuchyních něco hitem, potom je to sklokeramický sporák. Pojďme se společně podívat na jeho hlavní výhody, a tedy vlastně také důvody, proč ho do své kuchyně zakoupit.


sklokeramický sporák

Úspora energie je to nejdůležitější

Dnes více než kdy jindy hledíme na to, abychom takzvaně „propálili“ co nejméně elektřiny. Kupujeme úsporné zářivky, vypínáme nepotřebné spotřebiče, nebo hledíme na energetické štítky produktů. A i sklokeramický sporák může být na rozdíl od jiných možností spotřebičem úsporným, a to díky efektivitě využití energie, která může být až 70 procent. Navíc dosáhne i velmi rychlého plného výkonu, a to za maximálně 15 – 20 vteřin.
To vše ale souvisí i s tím, že vzniklé teplo se přenáší přímo na nádobu, a tak nikudy neuniká do prostoru – jako je tomu u plynových hořáků, kde je mezi plotýnkou a hrncem stále několik centimetrů místa.

Moderní technologie, které usnadní vaření

Není to ale pouze efektivita využití elektřiny. Je to také celkové pohodlí při vaření. Především potom v případě, že zvolíte opravdu moderní sklokeramický sporák, který dokáže například sám regulovat teplotu a tím automaticky dohlížet na průběh vaření – a brambory už vám nikdy nepřetečou.
I sporáky bez této technologie ale mohou překvapit a to svou nenáročnou údržbou. Zapomeňte totiž na desítky různých skulin a složité čištění. Jedná se o dokonale hladký povrch, a tak jakékoliv ušpinění jednoduše setřete, a deska je opět jako nová.

Proč do své kuchyně zvolit sklokeramický sporák

Zjednodušte si ovládání, nebo se zaměřte na bezpečnost

Oproti již zmíněnému plynovému hořáku má ale sklokeramický sporák ještě jednu další výhodu. Díky různým systémům můžete nastavit třeba délku vaření, po kterém se deska automaticky vypne. Stejně tak ji ale můžete speciálním tlačítkem zamknout – v domácnosti s malými dětmi ideální funkce.

3 komentáře:

  1. No, my dlouho bohužel neměli jinou možnost, než využívat plynový sporák. Ještě donedávna jsme totiž doma měli starou elektřinu a ta by elektrický sporák bohužel neutáhla. Naštěstí se mi koncem prázdnin tento elektrikář Praha 7 postaral o kompletně nové elektrické rozvody v domě, takže teď už je moje situace s elektřinou mnohem lepší a právě nad elektrickým sporákem s indukční deskou dost přemýšlím.

    OdpovědětVymazat
  2. My teda v současné době máme v kuchyni plynový, ale sklokeramický sporák bychom do budoucna chtěli. Celkově se teď chystáme naši kuchyň předělat. Jen se teda se ženou nemůžeme zatím shodnout na tom, jakou podlahu vybrat. Já říkám, že dlažba, ona zase že plovoucí podlaha. Co myslíte že by bylo do kuchyně vhodnější?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My máme v kuchyni vinyl a nemůžu si to vynachválit. Měli jsme tu nedávno takový incident, kdy došlo k závadě kuchyňské baterie a najednou byla voda po celé kuchyni. Měla jsem hrozný strach, aby to právě něco neudělalo s podlahou a nestalo se jí vůbec nic. Myslím si, že klasická plovoucí podlaha by to asi tak dobře nezvládla.

      Vymazat